Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

Hår + makeup = sant

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 25. Nov 2019

Katarina Fedøy er en 21 år gammel jente som kommer fra Søgne, rett utenfor Kristiansand. Hun har alltid vært en kreativ og energisk person, som aldri helt har følt hun har passet inn i de sosiale og akademiske settinger der hun kommer fra, og flyttet derfor tidlig hjemmefra, allerede som 16 – åring! Etter videregående hadde Katarina klare mål og flyttet til Oslo for å bli makeup – artist.


 

Makeup, styling og velvære er noe som alltid har appellert til Katarina og hun har lenge benyttet YouTube og magasiner som inspirasjon til å utforske/teste nye «looks» på seg selv! Etter hvert som folk rundt henne la merke til den store lidenskapen hennes for dette, ble hun fort et førstevalg om å fikse de rundt seg til ball og ulike arrangementer. Det var da det først gikk opp for Katarina, at det var jo denne veien hun måtte gå!


Drømmen om makeup utdannelse gikk i oppfyllelse, og etter 1,5 år med mye freelance - jobbing fant Katarina ut at det å kunne hår i denne bransjen er GULL VERDT. Valget på skole ble enkelt, da hun tidligere har samarbeidet med flere frisører fra Adam og Eva på ulike visninger og blitt veldig imponert over hvordan de jobber, i tillegg fått følelsen av at de får en svært kreativ frihet og god faglig opplæring.Nesten 4 måneder er gått siden Katarina og hennes medelever startet her på Adam og Eva Skolen og som en del av utdanningsløpet til våre elever fungerer Adam og Eva Skolen som «salong» en måned per semester. Her får elevene by på sin kompetanse og tilby frisørtjenester til hyggelige priser. 


Hvordan har det vært å få jobbe på mennesker etter mye arbeid på dukke?

Veldig forfriskende! Det er så stas å få lov til å være med på å endre og fremheve looken til en person. I tillegg er det morsomt å kunne prate med kunden i stolen, i stedet for med dukken sin, smiler Katarina

 

Var det skummelt å skulle ta imot første kunde i stolen? 

Ikke egentlig. Alle som er kunder her er jo innforstått med at vi er elever, og fortsatt under utdannelse, så vi har både god tid på oss og får god hjelp når det trengs.

 

Hva slags erfaringer har du gjort deg under kundeperioden? 

At tiden går fort når man har det gøy! Dagene hvor jeg har kunder suser bare av gårde, pluss at dagene føles varierte og spennende! Jeg har også funnet ut at det å jobbe med mennesker er noe jeg virkelig elsker, og jeg blir trygg på at jeg har valgt riktig yrke.

 

Hva er det viktigste å tenke på når man har en kunde i stolen?

Holdning, utstråling og humør tror jeg er det første kunden legger merke til. Er man imøtekommende og profesjonell har du som student/lærling/frisør kommet veldig langt. Det er også utrolig viktig å vise kunden at du lytter til dem og skal gjøre alt du kan for å få de fornøyde.

 

Hva er det morsomste du har gjort på kunde i kundeperioden? 

Generelt er det ganske kult å kjenne på mestringsfølelse etter en kunde, men om jeg skal nevne en spesiell opplevelse i kundeperioden, må det nok bli når jeg farget min venninne oransje!


Vi gleder oss til å følge Katarina og hennes medelever mot #frisørdrømmen! Ønsker du å gå Adam og Eva Skolen? Vi har fortsatt noen ledige plasser til våren 2020! Søknadsskjema finner du her. 

 

 


0 Kommentar

Powered by: Bloc