Fra Aber Bergen til Adam og Eva Skolen

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 8. Mai 2019

Cecilie er en 28 år gammel jente fra Bergen. Hun er tidligere utdannet makeup artist og har hatt hovedansvaret for makeup under alle sesongene av Aber Bergen, i tillegg har bergensjenta mange spennende prosjekter i sikte.

Foto: http://cosmedic6.rssing.com

Som en del av utdanningsløpet til våre elever fungerer Adam og Eva Skolen som salong en måned per semester. Her får elevene by på sin kompetanse og tilby frisørtjenester til hyggelige priser. Vi tok en prat med den sprudlende jenta om hvordan skolehverdagen hennes er.


Når og hvordan fant du ut at du ønsket å starte på Adam og Eva skolen?

Etter å ha jobbet med (hår og) makeup i flere år, fant jeg ut at jeg behøvde å videreutvikle meg, da det ligger så mye mer kompetanse i frisørutdannelse som jeg ikke hadde. Jeg kjenner flere som har gått Adam og Eva skolen og har hørt at dette var en ekstremt god skole.


Hvordan var det å jobbe på mennesker etter mye trening på dukkehodet?

Det var nesten litt merkelig! Plutselig har man skuldre å ta i betraktning, verver, forskjellige hårtyper, personligheter, meninger og ønsker. MEN veldig kjekt! Det er utrolig å se hvor mye man faktisk har lært og hvor fint det kan bli!


Var det skummelt å skulle ta imot første kunde i stolen? 

Jeg er ganske vant med å ha personer i «sminke- stolen», så det var helt greit første gangen, og jeg hadde en utrolig koselig kunde! Første gang jeg skulle gjøre striper derimot, det var skummelt! Jeg hadde panikk hele veien og glemte helt å anbefale produkter. Men så ble hun jo kjempefin og jeg forstod jeg hadde bekymret meg uten grunn.


Hva slags erfaringer har du gjort deg så langt i kundeperioden? 

At vi kan så mye mer enn vi tror. Jeg blir skikkelig imponert av alle de frisyrene hele klassen får til, spesielt med tanke på at vi kun har gått her litt over 4 måneder.


Hva er det viktigste å tenke på når man har en kunde i stolen?

Det viktigste vil jeg si er å gi tilstrekkelig informasjon underveis. Folk er forskjellige, noen elsker å prate mens noen liker å sitte i ro og fred og nyte tiden sin. God informasjon om hva man gjør, produkter man bruker og hvorfor er noe alle setter pris på.


Hva er det morsomste du har gjort på kunde i kundeperioden? 

Jeg hadde en kunde med brunt hår og striper som ønsket å få et litt mer «naturlig resultat». Det var et lite prosjekt og få til, men utrolig morsomt å se hvor naturlig og fresht det kunne bli!


Nå er eksamensperioden med den store avgangsvisningen i gang, en veldig spennende og hyggelige periode! Deretter er det utplassering og læretid i vente. Vi gleder oss til å følge den livsglade bergensjenta fremover, som til høsten også skal gjøre makeup under innspilling av en annen tv - serie.


Ønsker du å gå Adam og Eva Skolen? Nettsøknad finner du her.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc