HODEBUNN

Postet av Adam og Eva Steen og Strøm den 26. Aug 2015

Tørr, fet, flass eller sensitiv?
Både ytre og indre faktorer kan påvirke hodebunnen vår. En hodebunn i ubalanse kan enten være for tørr eller for fet. Begge deler kan oppleves som plagsomt for enkelte, med dette er ikke farlig.

Vi ser litt nærmere på hva som er både tørr, fet og sensitiv hodebunn - og hvordan se forskjellen på flass og tørr hodebunn;Tørr hodebunn
Dette er ikke akkurat uvanlig i Norge - hvor vi ofte er tørre i huden generelt.
Tørr hodebunn får man ofte på sommeren og midt på vinteren når vi fyrer mye inne, og det blir tørt i luften. Kjenner man huden i ansiktet blir tørt, gjelder det som regel hodebunnen også.
En tørr hodebunn har som regel en for lite talgproduksjon og oppleves ofte stram. Dette kan også gi kløe som følge av for lite fuktighet. Ved tørr hodebunn løsner det oftere døde hudceller fra det ytterste hudlaget enn normalt og det er dette som ofte feiltolkes flass.
Forskjellen på flass og tørr hodebunn er med andre ord at flakene ved tørr hodebunn er mye mindre enn hva flakene ved flass er, og de drysser lettere ned på skuldrene.

Gode råd mot tørr hodebunn;
- Unngå daglig vask av håret -
- Bruk en mild sjampo -
- Bruk conditioner kun i hårlengdene -
- Skyll håret grundig etter hver vask -
- Unngå hyppig bruk av stylingprodukter som hårgelé, hårspray o.l -


PRODUKTER:


Redken Dandruff Control - fjerner irriterende flass, roer sensitiv hodebunn og renser håret. Inneholder eukalyptus og lakrisekstrakter som rakst lindrer hodebunnen og gir en varig beroligende effekt.
Redken Soothing Balance - behandler en følsom og stresset hodebunn, samt at den rengjør forsiktig, og fjerner alle urenheter fra hår og hodebunn.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Fet hodebunn
En fet hodebunn har som regel for mye talgproduksjon som resulterer i at håret raskere ser fett ut. Mye talg kan også gi kløe og irritasjon. I tillegg får gjærsoppen Malassezia bedre vekstbetingelser. Malassezia er en vanlig sopp som de fleste har i hodebunnen, men overvekst av soppen kan gi flass eller seboreisk eksem. Seboreisk eksem gir større og fetere flak enn vanlig flass. Menn har generelt en fetere hodebunn enn kvinner.

Gode råd mot fet hodebunn;
- Unngå for hyppig eller for sjelden vask av håret -
- Bruk en mild, men rensende sjampo -
- Sjamponer håret to ganger ved hver vask -
- Unngå bruk av "tunge" stylingprodukter, som f.eks voks -


PRODUKTER:
Redken Oil Detox Shampo - renser håret skånsomt for urenheter i både hår og hodebunn. Etterlater håret glansfullt, lett og luftig.


// Stine.

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc