GEISHA

Postet av Adam og Eva Steen og Strøm den 8. Nov 2013

Geisha betyr "kunstnerisk person". Geisha var vanlige på 18- og 1900-tallet i Japan, og de finnes fremdeles, men i et stadig mindre antall. En geisha er ikke prostituert, som mange i den vestlige verdenen gjerne tror, men en del av kultureliten og sosieteten. De ansees som kunstnere og bruker mange år på å lære seg å synge, spille og danse.

Maikoer og unge geishaer er sminket helt hvite i ansiktet og med de karakteristiske røde leppene og den sorte og røde øyensminken. De begynner med å gni inn et lag med voks på huden. Så blander de et hvit pudder med vann, som de påfører over hele ansiktet, i nakken og i utringningen. Øyenbrynene blir malt i halvmåneform i svart og litt rødt. Før ble det alltid brukt kull, men det er ikke tilfelle i dag. De sminker øynene med rødt og sort. Leppenes utseende forandres under utdannelsens gang. I begynnelsen males bare midten av underleppen fordi små lepper ble ansett som veldig attraktivt. En geisha vil alltid ha en stripe med hud synlig langs hele hårfestet og på ryggen, for å få sminken til å se kunstig og maskeaktig ut; dette er for å bevare huden under sminken og ha en erotisk effekt på mennene.


KILDE


KILDE


KILDE


KILDE

Det er inspirerende å se hvor elegante, velstelte og kulturelle de var og er. La deg inspirere av fargene, sminken og hårfrisyren du, også!

// Hege, Adam og Eva Nedre Slottsgate

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.